במהדורת החדשות הטובות בישראל, ה29 במאי 2022 נקודות השיא כוללות:
• מציאות מדומה ישראלית יכולה להציל מאות אלפי חיים.
• חדשנות ישראלית מופיעה בארבעה כנסים בינלאומיים גדולים.
• מעל ומעבר עבור סטארטאפים היי-טק בר-קיימא של ישראל.
• מיליארדי שקלים להורים עובדים ולנכים.
• אלטרנטיבה טבעונית ישראלית למחסור בפורמולה לתינוקות.
• התזמורת הישראלית הראשונה שהופיעה במצרים מזה 40 שנה.
• השדרה החמישית במנהטן מתפרצת בים של כחול לבן.
ההישגים הרפואיים של ישראל
גילוי נוירולוגי. חוקרים מאוניברסיטת תל אביב גילו שמוטציה בגנים ADNP ו-SHANK3 גורמת למצבים כמו אוטיזם, סכיזופרניה ומחלות נוירו-דגנרטיביות כמו אלצהיימר. הם גם מצאו שטיפול ניסיוני Davunetide יכול להתמודד עם השפעות המוטציה.
https://www.israelnationalnews.com/news/328097
https://www.nature.com/articles/s41380-022-01603-w
ריפוי גנטי יכול לטפל ב-AHDS. צוות של מדענים בינלאומיים, בראשות ד"ר גד ותין מאוניברסיטת בן גוריון, גילה מוטציה של הורמון בלוטת התריס MCT8 הגורמת לתסמונת אלן-הרנדון-דאדלי (AHDS). הסובלים אינם יכולים ללכת או לדבר. הם פיתחו טיפול גנטי AAV9-MCT8 כדי לשחזר את תפקוד ההורמון.
https://in.bgu.ac.il/en/pages/news/AHDS_neurology.aspx
https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/thy.2022.0034
פחות מ-100 מקרים חמורים של קורונה. על פי נתונים חדשים של משרד הבריאות בישראל, מספר מקרי הקורונה החמורים בישראל ירד מתחת ל-100 לראשונה מאז סוף דצמבר 2021. ב-15 במאי היו רק כ-15,500 חולים פעילים של קוביד-19 בישראל.
https://www.timesofisrael.com/serious-covid-cases-in-israel-drop-below-100-for-first-time-in-months/
השתלת מסתם לב נדירה מצילה חולה לב. מנתחים בבית החולים הדסה בירושלים ביצעו השתלת מסתם אבי העורקים "פעם ראשונה בישראל" כדי להציל חולה שאינו מתאים לניתוח לב פתוח. הצוות ההיברידי של מומחי צנתורים ומנתחי לב השתמשו בעורק הצוואר כנקודת הכניסה.
https://www.jpost.com/health-and-wellness/article-707289
כיצד להימנע מ-400,000 מקרי מוות בארה"ב בשנה. מאמר מצוין על DecideVR של ישראל - סימולטור המציאות המדומה המתקדם ביותר לצמצום טעויות והצלת חיים ביחידות טיפול נמרץ. הוא פותח על ידי פרופ' אלכס מינץ, מנהל המעבדה הממוחשבת לקבלת החלטות באוניברסיטת רייכמן.
https://www.israel21c.org/virtual-reality-could-help-avoid-deadly-medical-errors/
https://www.runi.ac.il/en/research-institutes/government/cdm/
https://www.decidevr-simulation.com/
תערוכת בריאות הנפש הראשונה בישראל. כ-1,000 איש נרשמו להשתתף בתערוכת בריאות הנפש הראשונה בישראל. הוא התנהל כולו באנגלית ומותאם לצרכים של עולים דוברי אנגלית. מטרתו הייתה לתת תחושה של מה זמין בישראל כדי לעזור ולטפל באנשים המתמודדים עם אתגרי בריאות הנפש.
חממה רפואית יוצאת לדרך בצפון. MEDX Xelerator הישראלי שיתף פעולה עם Portland Trust כדי להשיק סניף חממה באזור עמק סכנין בצפון ישראל. היא תתמוך בסטארט-אפים בתחום הבריאות והרפואה בגליל ובאזורי הצפון לערבים ויהודים.
https://www.calcalitech.com/ctechnews/article/rjat9g5d9
הצלת פליטים אוקראינים בפולין. מאז חודש מרץ, רופאים מתנדבים (יהודים וערבים) מהארגון הרפואי הדסה בירושלים מנהלים את המרפאה במרכז הסיוע ההומניטרי פשמישל, סמוך למעבר הגבול מדיקה בדרום מזרח פולין. כמו כן, במרכז לפליטים בקורצ'ובה הסמוכה.
https://www.israelnationalnews.com/news/327886
ישראל היא כוללת ועולמית
בתי ספר בטוחים יותר. Israel's Safe School Analytics היא פלטפורמת הזרמת תוכן הפועלת עם כ-600 בתי ספר ישראליים כדי להילחם ולהפחית בריונות ברשת. החברה מפיקה סרטונים על בטיחות באינטרנט, העצמה, אמפתיה, עבודת צוות ועוד. השחקנית הישראלית גל גדות ובעלה הם המשקיעים אחרונים.
https://www.calcalitech.com/ctechnews/article/hkl80079p5
https://www.linkedin.com/company/safe-school-analytics/
אלפי עזתים נכנסים לישראל כדי לעבוד. ישראל פתחה את מעבר ארז ואפשרה ל-4,600 עובדים ערבים פלסטינים מעזה להיכנס לישראל - המספר הגבוה ביותר ביום אחד במעבר הגבול מזה 15 שנה.
השפעה לטובה. כנס "השפעה לטובה" בירושלים ב-30 במאי הוא יוזמה משותפת של החברה לפיתוח בינלאומי (SID) ישראל והשדולה הפרלמנטרית להשפעה החיובית של ישראל בעולם המתפתח. הוא מתמקד כיצד חדשנות ישראלית ויהדות העולם יכולים להתמודד עם אתגרים גלובליים.
https://www.nbn.org.il/events/impact-for-good-conference/
ירושלים – עיר החדשנות. 1000+ אנשים השתתפו בכנס החדשות הלאומיות ירושלים 2022 של ערוץ שבע-ישראל במנהטן. ראו כאן את כל הטקסים והנאומים, במיוחד את הדיון על פיתוח עסקי בעיר.
https://www.israelnationalnews.com/tags/Jerusalem_Conference_in_NYC
https://www.israelnationalnews.com/news/328193
כנס חדשנות בקזבלנקה. Startup Nation Central ללא מטרות רווח השיק את "Connect to Innovate" - כנס היסטורי בהשתתפות 150 מנהיגי ממשל ועסקים ישראלים ומרוקאים בקזבלנקה. נחתמו 13 הסכמים, במיוחד בתחום המזון והטכנולוגיה החקלאית.
https://www.jns.org/israel-morocco-business-and-tech-ties-flourish-post-innovation-conference/
https://www.youtube.com/watch?v=RqaulhT3esQ
ישראל בדאבוס. נשיא ישראל הרצוג נאם בפורום הכלכלי העולמי - "אני קורא לכל המדינות והעמים מקרוב ומרחוק להצטרף לרוחות השינוי הללו, לשתף פעולה עם ישראל, להוביל את העתיד ולעשות היסטוריה! בעבודה עם כל המדינות והאומות באזור. , נוכל לבנות עתיד של שלום, שגשוג וקידמה".
https://www.timesofisrael.com/at-davos-herzog-issues-sweeping-call-for-renewable-middle-east/
https://www.israelnationalnews.com/news/328196
טכנולוגיית מזון ישראלית באו"ם. ביום העצמאות של ישראל, הציג שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, לעשרות שגרירי האו"ם, מזון המיוצר על ידי טכנולוגיית מזון ישראלית בת קיימא. הם כללו חלב טבעוני, חלבון מחומוס ובשר תרבותי.
https://www.jns.org/israels-un-ambassador-turns-to-food-tech-to-win-hearts-minds-and-stomachs/
אוקראיני שר כדי לסייע למאמצי הסיוע של מד"א. הזמרת ילידת אוקראינה ויקטוריה ללקה מתגוררת בברלין והצליחה לעזור לחלץ את כל משפחתה מאוקראינה. ללק הגיעה לביקור ראשון בישראל כדי להופיע עם להקתה והזמר הישראלי עברי לידר בקונצרט שהועיל למאמצי החירום של מגן דוד אדום באוקראינה.
https://www.jns.org/ukrainian-singer-performs-in-israel-to-raise-funds-for-mda-relief-efforts/
מדע וטכנולוגיה
חינוך לאנרגיה וקיימות. אוניברסיטת בר-אילן חנכה מרכז לאנרגיה וקיימות והשיקה בית ספר רב תחומי לקיימות וסביבה. היא מתכננת להשקיע מאות מיליוני שקלים בפרויקטי מחקר ואיכות הסביבה בארץ ובעולם.
https://www.jns.org/bar-ilan-launches-research-center-for-energy-school-for-sustainability/
ישראל גועשת! כדי לחפוף ליום הדבורים העולמי ב-20 במאי, הנה החדשות האחרונות על ה-Beehome מבית Beewise של ישראל שמשנה את דעיכתו של אחד המינים החשובים ביותר על פני כדור הארץ. כל Beehome מאכלס 2 מיליון דבורים וכמאה מהכוורות ההיי-טק הללו כבר פועלות בישראל.
https://www.timesofisrael.com/kibbutz-employs-new-smart-hive-tech-to-keep-its-bees-buzzing/
להפוך את המדבר. איך ייתכן שמדברי ישראל מייצרים תוצרת איכותית ליצוא עולמי? צפו במנכ"ל מושב חצבה, נדב אילון, מסביר כיצד הישראלים משתמשים בהייטק כדי לרתום את הפוטנציאל החקלאי העשיר של האדמה. ישראל מייצאת את הטכנולוגיה והידע גם לשאר העולם.
https://www.youtube.com/watch?v=fZLVBVkeyCg
עוד סטארטאפים שעושים עבודה טובה. Microsoft for Startups Israel בחרה ב-15 סטארטאפים לסיבוב השלישי של תוכנית ה-AI For Good Accelerator שלה. Trellis, Strasa.tech, BioShade, QRGenetics, Hexa3D, Agrinoze, BeeFreeAgro, GeoX, HAAT, Maolac, Emnotion, Neolithics, Viridian, OtailO ו-Brightmerge.
https://www.calcalitech.com/ctechnews/article/03ih9sh9k
המאיץ לא מהעולם הזה. Starburst Aerospace השיקה זה עתה את המאיץ שלה הממוקד ASTRA ישראל עם שלושה סטארטאפים המפתחים טכנולוגיות חדשניות ליישומי חלל. הם Tehiru (הנעה בת קיימא), CrystalEn (אלקטרוניקה ואחסון אנרגיה), ו-CSSpace (טלסקופים ננו-לוויינים).
https://www.calcalitech.com/ctechnews/article/hjpap1tdc
https://starburst.aero/news/starburst-is-proud-to-announce-the-launch-of-its-1st-cohort-for-astra/
מדע המוח בחלל. אוניברסיטת בן גוריון מארחת ב-8 ביוני סמינר מקוון של זום בשם "מדעי המוח של BGU משיקים לחלל". ד"ר אורן שריקי, ד"ר BGU, ידון בניסוי ניטור הנוירו-בריאות שלו, אותו בדק האסטרונאוט הישראלי איתן סטיב בשליחותו לתחנת החלל הבינלאומית.
https://americansforbgu.zoom.us/webinar/register/WN_25L59daMSUWLhRm_nFxMdw
ממשק משתמש AI עבור מחשבים ניידים של Dell. טכנולוגיית WizeEye חישת בינה מלאכותית למשתמשים בעלת הספק נמוך מבית Emza הישראלית הותקנה כעת במחשבים ניידים של Dell Latitude, Inspiron ו-Precision. התכונות כוללות עמעום המסך כשאף אחד לא מסתכל עליו; וטשטוש הצגת נתונים רגישים אם משתמש אינו מורשה.
https://www.israel21c.org/wiseeye-from-israels-emza-is-baked-into-new-dell-laptops/
מכלול רובוטי לגלגלי היי-טק. REE Automotive של ישראל תקים מרכז ייצור בבריטניה בשטח של 130,000 מ"ר עבור שלדת הגלגלים המהפכנית שלה עבור כלי רכב חשמליים. הוא כולל פס ייצור מסחרי המופעל על ידי רובוטים אוטונומיים ויספק ללקוחות האירופים של REE.
https://nocamels.com/2022/05/ree-to-build-first-uk-facility-with-all-robotic-assembly-line/
הגנת DNA לרכבים. Enigmatos הוא סטארטאפ ישראלי נוסף שעוצר התקפות סייבר על מערכות המחשב של הרכב. Enigmatos יוצר "פרופיל זהות מכונית עמוק" של רכב ומזהה כל שינוי ב"DNA" הזה. היא עובדת עם מפעילת הסלולר הישראלית פלאפון וכבר מגנה על ציי רכב.
https://www.youtube.com/watch?v=Qa_a64jwDXo
https://www.youtube.com/watch?v=jtLXAcz3cL0
ראייה מסביב. תיאור מפורט של הטכנולוגיה החדשנית של אופטיקה Addon הישראלית שיכולה לייצר משקפי מולטיפוקל תוך שש דקות בלבד בשבריר מהעלות של תהליכי ייצור מסורתיים. https://www.israel21c.org/cheap-multifocal-eyeglasses-in-minutes-not-days/
חוקר מוח עטור פרס. פרופסור חיים סומפולינסקי מהאוניברסיטה העברית בירושלים הוא הישראלי הראשון שזוכה בפרס גרובר היוקרתי למדעי המוח. הוא חולק את הפרס של 500,000 דולר עם 3 מדענים נוספים. המחקר של פרופ' סומפולינסקי עוזר למדענים להבין את התנהגותם של מעגלים עצביים מורכבים במוח.
https://www.israelnationalnews.com/news/327778
כלכלה ועסקים
תמריצי תעסוקה. 600,000+ הורים עובדים ישראלים ייהנו מהזיכוי מס מוגדלים בשווי של קרוב ל-2,800 ש"ח לכל ילד - כ-2.1 מיליארד ש"ח בסך הכל. 500 מיליון שקל נוספים יחולקו למשפחות עובדות מעוטות יכולת.
https://en.globes.co.il/en/article-knesset-passes-bill-giving-parents-extra-tax-credits-1001412173
2 מיליארד שקל לנכים. ממשלת ישראל מקצה 2 מיליארד שקל לסיוע בשילוב הנכים בקהילה הרחבה. היא תממן מגוון שירותים חדשים הכוללים סיוע מעובדים סוציאליים, הדרכה בניהול משק בית, שירותי סטנוגרפיה ותרגום לשפת הסימנים ועוד.
https://www.jns.org/israeli-government-approves-2-billion-shekel-disabilities-law/
כספים להכשרת חרדים בהיי-טק. ממשלת ישראל משקיעה 10 מיליון שקל כדי לממן עד 70% מעלות תוכניות הכשרה והשמה חדשניות בהייטק שנועדו לעודד את האוכלוסייה החרדית בישראל להצטרף לתעשיית ההיי-טק. https://www.israelnationalnews.com/news/328027
1,600+ פרויקטים ישראלים במימון אירופאי. חברות וחוקרים ישראלים קיבלו 1,666 מענקים בסכום כולל של למעלה מ-1.35 מיליארד דולר מתוכנית מחקר וחדשנות של אירופה 2020 בת שבע שנים. סטארט-אפים המוזכרים במאמר כוללים את Optima Design, Triox Nano, Vectorious, NanoPack וה-SniffPhone.
עסקת טעינה לעוד אוטובוסים ישראלים. אלקטרון הישראלית חתמה על הסכם של 1.9 מיליון דולר עם מפעילת האוטובוסים הרביעית בגודלה בישראל אלקטרה אפיקים, לאספקת תשתית הטעינה האלחוטית והדינמית שלה לטעינת 30 אוטובוסים בו זמנית. אלקטרון כבר חתם עם אוטובוסי דן בישראל.
https://nocamels.com/2022/05/electreon-agreement-israel/
השקעה באולטרסאונד נייד. GE Healthcare תשקיע עד 50 מיליון דולר במוצרי אולטרסאונד ניידים של Pulsenmore הישראלית. GE גם תפיץ את מסכי ההריון הביתיים של Pulsenmore. Pulsenmore מפתחת כעת מוניטורים לאי ספיקת לב כרונית, מחלת כליות סופנית ועוד.
מדרמה רפואית בטלוויזיה ועד סטארטאפ. הישראלית אמילי לוי גילתה את הסיבה לכאבים הכרוניים שלה בזמן שצפתה בדרמת הטלוויזיה "האנטומיה האפורה". זה נתן לה השראה להשיק את הסטארט-אפ הרפואי שלה Prolo Cure שמשתמש בפרולותרפיה (הזרקות למפרק) לטיפול בכאב כרוני.
https://www.timesofisrael.com/israeli-diagnoses-her-rare-condition-while-watching-greys-anatomy/
בליבה של חברת הכנסות של 2 מיליארד דולר. ענקית הדפוס הדיגיטלי האמריקנית Shutterfly רכשה את Photoccino החיפאית, 8 עובדיה, ואת אלגוריתם הצילום של AI ב-2012. בפעילות החיפאית יש כעת 150 עובדים יהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים ותורמת חלק ניכר מההכנסות השנתיות של Shutterfly של 2.3 מיליארד דולר.
https://www.calcalitech.com/ctechnews/article/woo6532y7
בלי פורמולה לתינוק, נסה משהו אחר. מוצרי מזון התינוקות הבטוחים, הטהורים והצמחיים של Else Nutrition בישראל מעצבים מחדש את התעשייה. היא ממלאת פער שוק שנגרם בשל המחסור בפורמולות לתינוקות, וצורך נואש במוצרים נטולי מתכות כבדות.
בעלים זרים נוהרים לישראל. כ-385,000 זרים ביקרו בישראל מאז הוקלו כללי הכניסה ל-Covid-19 ב-1 במרץ. הם כוללים את הבעלים בחו"ל של כ-83,000 נכסים ישראלים, שביקרו לאחרונה לפני מרץ 2020. בעלי "בית שני" רבים אחרים עלו לארץ, כדי שיוכלו לבקר במהלך המגיפה.
השקעה בסטארט-אפים ישראלים עד 29/5/22: סמפריס גייסה 200 מיליון דולר; StarkWare גייסה 100 מיליון דולר; ריברי גייסה 30 מיליון דולר; NeuraLight גייסה 25 מיליון דולר; מעגלים גייסו 16.5 מיליון דולר; buywith גייסה 9.5 מיליון דולר; Red Access גייסה 6 מיליון דולר;
תרבות, בידור וספורט
מקומות מגניבים לראות אמנות בירושלים. מאמר טוב המציג כמה חוויות אומנויות יצירתיות וחנויות שאמורות למשוך רבים מהמבקרים החוזרים לעיר העתיקה בירושלים. הם כוללים את הסופר ירושלים, רחוב חב"ד, מוזיאון התהילים, הדאיה, קסם הקרדו, גיטרה ורינה.
https://www.israel21c.org/cool-places-to-experience-art-in-jerusalems-old-city/
https://thejerusalemscribe.com/
סיור בבית שערים. אתר המורשת העולמית של אונסק"ו בבית שערים עודכן. כדאי מאוד לבקר בשרידים של עיר עתיקה, בכתובות מסתוריות, במערות ובקטקומבות ובחנוכיית אבן בגובה שישה מטרים. העיר הפכה למרכז לימוד התורה בשנת 165 לספירה לאחר שהרומאים ביטלו את המרד היהודי.
https://www.jns.org/wander-among-the-ancients-at-an-israeli-world-heritage-site/
מוזיקה מתוקה במצרים. פירקת אלנור, תזמורת ישראלית של מוזיקאים יהודים, מוסלמים, דרוזים ונוצרים מרחבי ישראל, הופיעה בקהיר - התזמורת הישראלית הראשונה שהופיעה במצרים מזה 40 שנה. תחת המנצח אריאל כהן, יהודי חרדי, ניגנה התזמורת מוזיקה ערבית קלאסית ומזרח תיכונית.
פסטיבל האוכל הגדול בישראל. "תל אביב אוכלת" הוא פסטיבל האוכל הגדול בישראל, המציג מסעדות מובילות, שפים והופעות חיות. הכניסה הייתה חופשית, עם מנות בין גורמה לאוכל רחוב במחיר מקסימלי של 40 שקלים כל אחת. תיירים ומקומיים הגיעו ליהנות מההתרגשות ומהאוכל.
https://video.i24news.tv/details/_6306684638112
https://www.youtube.com/watch?v=bje0tnrbbWk
דילן בן 80 - ציוני בוהמייני. כתבה מעניינת החוגגת את יום הולדתו ה-80 של הזמר/כותב השיר בוב דילן - נולד רוברט צימרמן. הוא מתאר את שירו "בריון שכונה" משנת 1983 כהמנון ציוני. "הוא לקח את פירורי העולם והפך אותם לעושר, לקח מחלות ומחלות והפך אותם לבריאות".
https://www.jns.org/opinion/bob-dylans-bohemian-zionism/
סדרת טלוויזיה היא להיט אדיר. סדרת הטלוויזיה הישראלית הפופולרית בת 10 הפרקים "הנערה מאוסלו" הפכה לסדרה הרביעית הכי נצפית בעולם בנטפליקס, זמן קצר לאחר הופעת הבכורה שלה ב-11 באפריל. היא דורגה בין 10 המקומות הראשונים ב-36 מדינות, כולל ארצות הברית, צרפת, גרמניה, איטליה וספרד.
https://www.israel21c.org/israeli-hit-girl-from-oslo-ranks-4-on-netflix/
היורוליג בוחר בישראלי בשביל חלק מהאקשן. ליגת הכדורסל הבכירה של אירופה, EuroLeague, בחרה ב-MindFly של ישראל להתקין את מצלמות הגוף החיות שלה המופעלות על ידי AI על שחקני הליגה. אוהדים יוכלו, בפעם הראשונה, לצפות, לשמוע ולחוות נקודת מבט מגוף ראשון שתופסת את כל מה שהשחקנים עושים על המגרש.
https://www.israel21c.org/ai-bodycams-on-players-about-to-change-basketball-forever/
המדינה היהודית
יחסי ציבור חיוביים שלא נאמר. חדשות אחרונות על מרסלה רוזן וצוות Untold News שלה אשר משיק קמפיין תקשורתי המכוון לסטודנטים. הוא ידגיש סיפורים חיוביים על ישראל כדי להתמודד עם סנטימנט שלילי בקמפוס. הקמפיין הקודם "Israel Is On It" משך 3.5 מיליון צופים קבועים.
https://www.jpost.com/jerusalem-report/article-705911
20,000 עולים חדשים מאירופה. בשלושת החודשים האחרונים קיבל משרד העלייה והקליטה בישראל 20,000 עולים מאוקראינה, רוסיה ובלארוס. הם כוללים 678 ניצולי שואה אשר שוכנו בדיור מוגן ברחבי ישראל.
https://unitedwithisrael.org/israel-welcomes-20000-european-olim-since-outbreak-of-ukraine-war/
מצעד ישראל בניו יורק. מצעד חגיגות ישראל בשדרה החמישית במנהטן התקיים לראשונה מאז 2019. עשרות אלפי צופים ומשתתפים כללו שגרירי או"ם ודיפלומטים מאוסטרליה, בהוטן, נאורו, בולגריה, גואטמלה, צ'כיה, לטביה וברזיל.
https://www.israelnationalnews.com/news/328002
https://www.youtube.com/watch?v=Sink-tR9mAw
לראות את ירושלים בצורה ברורה יותר. היה הרבה מה לראות ברחובות ובבניינים של בירת ישראל בשבוע שעבר. שמיים כחולים, פרחים, דיפלומטים אוסטרים, הכנסת, מצפה ציפורי ירושלים, תערוכת בריאות הנפש הראשונה, קריית הספורט המשפחתי קראפט, פסטיבל הסופרים הבינלאומי ועוד.
http://rjstreets.com/2022/05/22/a-day-in-jerusalem-what-you-did-not-see/
יום השנה למבצע שלמה. במהלך ה-24-25 במאי 1991, מעל 14,000 יהודי אתיופיה הועלו לישראל תוך 36 שעות על סיפון 34 מטוסים ישראליים כולל מטוסי הרקולס C130 ומטוסי בואינג 747.
https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/ejhist.html
https://www.jdc.org/operation-solomon/
הסיפור שלא סופר על יהודה. זהו הסיפור כיצד זוג עם שישה ילדים, מכרו את ביתם ואת רוב רכושם לבניית חוות ערוגות - ספינת הדגל של ההתיישבות היהודית כיום בארץ יהודה. ובד בבד עם פרסום הסרטון, נחשף זה עתה בישראל בית חווה יהודי בן 2100 שנה.