במהדורת החדשות הטובות של ישראל מה-2 בפברואר 2025, הכותרות כוללות:
חדשות חיוביות במהלך מלחמה
ביום בהיר אפשר לראות עד דמשק. ייתכן שהביטחון הפנימי של ישראל התדרדר בעקבות שחרורם של מאות מחבלים, אך לפחות המצב הגאוגרפי הביטחוני החיצוני שלה השתפר באופן משמעותי.
https://www.jns.org/on-a-clear-day-you-see-damascus-a-rare-visit-to-mount-hermon/
קרוב מאוד למערכת ההגנה "חץ". חיילי הגדוד ה-136 מבצעים משמרות של 24 שעות בחדרים דמויי בונקרים ברחבי הארץ – מסביב לשעון הם עוסקים באיום הטילים הבליסטיים נגד ישראל. בסופו של דבר, אדם יחיד הוא שמקבל את ההחלטה מתי ללחוץ על הכפתור כדי ליירט טיל בליסטי הנמצא אלפי קילומטרים משם.
https://www.ynetnews.com/article/sy3beemvjx
מלגות מלאות לבני ערובה לשעבר. האוניברסיטה העברית בירושלים מציעה מלגות מלאות לכל בני הערובה ששוחררו, למימון לימודים אקדמיים במשך שלוש שנים (לימודי תואר ראשון ותואר שני). בנוסף, יוקם קרן למימון שכר הלימוד של ילדים שהוחזקו כבני ערובה על ידי חמאס, לכשיגיעו לבגרות.
https://www.afhu.org/2025/01/27/hebrew-university-announces-scholarship-fund-for-released-hostages/
אמבטיית קרח עושה פלאים. הביוקינטיקאית ניקיה בלומנטל מציעה לחיילים קרביים בצה"ל אמבטיית קרח על מנת לקדם ריפוי גופני ורגשי. היא ממלאת את רכבה באמבטיה ניידת וב-100 ק"ג קרח ונוסעת לבסיסי צה"ל או לתחנות התרעננות של הצבא. (גילוי נאות – אני משתתפת בשיעורי המתיחות של ניקיה בנתניה)
https://www.israel21c.org/an-icy-bath-can-work-wonders-for-soldiers-bodies-and-minds/
https://www.stretchchill.com/
הישגים רפואיים של ישראל
אנטיביוטיקה טבעית בטוחה לשימוש. Omnix Medical השלימה את ניסויי שלב 1 עם הפפטיד האנטי-מיקרוביאלי הטבעי שלה, OMN6, על 80 מטופלים, והוכיחה את בטיחותו. כעת מתחיל ניסוי שלב 2 כדי להוכיח את יעילותו, במיוחד נגד חיידקים עמידים לרבים מהטיפולים הקיימים.
https://www.clinicaltrialsarena.com/news/omnix-medical-approval-anti-infective-trial/
מערכות תומכות חיים לבתי חולים בארה"ב. מערכת מעקף לב-ריאה ART 100 של Inspira Technologies מיועדת לשימוש בבתי חולים בחוף המזרחי של ארצות הברית. המערכת מחליפה את תפקוד הלב ו/או הריאות אצל מטופלים במצב קריטי.
https://www.prnewswire.com/il/news-releases/inspira-technologies-prepares-its-first-life-support-systems-for-deployment-at-a-leading-us-hospital-302357407.html
ליצנים רפואיים מקלים על הכאב. הכתבה המקושרת מדברת על ליצנים רפואיים שמקלים על סבל גופני ונפשי – אצל ילדים ומבוגרים כאחד. (אגב, לאחרונה ביקרתי חבר בבית חולים בזמן שהוא שוחח בשיחת וידאו עם המשרד שלו. לפתע נכנסו ליצנים רפואיים, והקולגות שלו צעקו: "אתה בקרקס!")
https://momentmag.com/israeli-medical-clowns/
סיוע לחיילים פצועים בצה"ל. הכתבה המקושרת מתארת את עבודתה מצילת החיים של עמותת בלב אחד. העמותה מסייעת בתהליך ההחלמה של חיילים וחיילות פצועים בצה"ל באמצעות תמיכה פיזית, רפואית, משפטית, רגשית וכספית – אך לפעמים גם נס נחוץ...
https://www.jns.org/wire/wounded-idf-soldiers-witness-miracles-thanks-to-us-israel-medical-partnership/
https://belevechad.nyc/
https://belev-echad.org/en/home/
מתי יקרה המקרה הבא? מערכת חיזוי התאונות מבוססת הבינה המלאכותית שפיתחה צה"ל עבור איחוד הצלה עובדת בפועל. היא שלחה צוות לקניון עזריאלי ברמת גן – בדיוק ברגע שבו אדם עבר התקף לב. מאחר ש-14% ממתנדבי איחוד הצלה משרתים במילואים בצה"ל, המערכת הזו היא פשוט מצילת חיים.
https://www.jns.org/how-life-saving-ai-tech-used-by-united-hatzalah-was-born-out-of-oct-7/
האם ה-DNA שלך קובע את חייך? OMGene מפתחת מערכת קבלת החלטות מבוססת בינה מלאכותית המשתמשת במידע גנטי אישי. היא מקשרת את הגנום לבסיס נתונים הכולל מאפיינים בריאותיים, פסיכולוגיים וחברתיים של אלפי אנשים ומספקת המלצות – למשל בנוגע לשינה, מערכות יחסים, תחביבים ובריאות.
https://en.globes.co.il/en/article-omgeneai-using-dna-and-ai-to-identify-our-strengths-1001499609
האם החלבונים שלך בריאים? חוקרי מכון ויצמן פיתחו את IPHOMED, שיטה למיפוי כל החלבונים במיקרוביום האנושי. חלקם פועלים כאנטיביוטיקה טבעית, מחסלים חיידקים טובים ועלולים לגרום למחלות מעי דלקתיות. ניתן גם למפות חלבונים בעייתיים במזון.
https://wis-wander.weizmann.ac.il/life-sciences/we-know-what-you-ate-detailed-protein-maps-assess-intestinal-health
https://www.cell.com/cell/abstract/S0092-8674(24)01429-6
טיפול ממוקד במחלות גנטיות. Averna Therapeutics (לשעבר Exsilio Therapeutics) מפתחת תרופות לריפוי מחלות גנטיות נדירות באמצעות עריכת גנים. בין חברי ההנהלה נמצא טל זקס, לשעבר מנהל רפואי ראשי במפתחת חיסון הקורונה מודרנה. החברה כבר גייסה 82 מיליון דולר.
https://en.globes.co.il/en/article-tal-zaks-israeli-startup-targets-rare-genetic-diseases-1001500636
שינה משקמת. פרופ' גיורא פילר, ראש מרפאות השינה של שירותי בריאות כללית בחיפה ובגליל המערבי, מספק טיפים חשובים לאנשים הסובלים מבעיות שינה בתקופה מאתגרת זו.
https://www.ynetnews.com/health_science/article/bjttx00ilkl
מנהל בית חולים מציל מטופל בטיסה של אל-על. פרופ' יורם וייס, מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה, הציל את חייו של גבר במהלך טיסת אל-על למיאמי, לאחר שזה עבר התקף לב. וייס נתן לו חמצן ותרופות והורה להסיט את הטיסה לאתונה. הנוסעים מחאו לו כפיים בהערכה.
https://www.ynetnews.com/travel/article/rkh3yhydkg
כירורג חוזר כדי לבצע שחזורי פנים. ד"ר אלן ביליג מבצע ניתוחי שחזור פנים במרכז הרפואי הדסה בירושלים. בשנת 2024 הוא זכה בפרס המאמר המדעי המצטיין של כתב העת Plastic and Reconstructive Surgery. ביליג, שהיה בעבר חובש קרבי בצה"ל, השלים את לימודיו בניו יורק, התמחה בישראל ועבד בטורונטו – וכעת חזר ארצה.
https://www.jpost.com/aliyah/article-834140
תשעה סטארטאפים ישראליים משפרים את מערכת הבריאות בבריטניה. אקדמיית הבריאות Dangoor Health-Tech בחרה תשעה סטארטאפים ישראליים בתחום הבריאות להשתתף בתוכנית שמטרתה לשפר את מערכת הבריאות בממלכה המאוחדת. בין החברות המשתתפות: Impilio, Kai.AI, Shela Health, Predose, Thrive Together, Sensomedical Labs, Treat Me, Anydish ו-Seegnal.
https://www.calcalistech.com/ctechnews/article/ry2dgxniye
https://sensomedical.com/home/
https://www.israel21c.org/9-israeli-startups-to-help-uk-improve-its-healthcare/
https://impilo.health/
https://www.shela.health/
https://www.predose-tech.com/
https://www.thrivetogether.health/
ישראל היא כוללת וגלובלית
מגורים לחיילים בודדים. במרכז החינוכי של קיבוץ חנתון בגליל פועל תוכנית שנת גאפ "מכינה" המסייעת לחיילים בודדים לפני גיוסם לצה"ל – עולים חדשים שאין להם משפחה בישראל אך משרתים בצבא – על ידי מתן מגורים ותמיכה קהילתית.
https://www.youtube.com/watch?v=1_O5vlRNCfk
מוזיאוני שואה בעולם המוסלמי. אוניברסיטת תל אביב הדגישה מוזיאונים חדשים ומתוכננים בעולם המוסלמי שמנציחים את זיכרון השואה. ביניהם: מוזיאון השואה שער השמים באינדונזיה, תערוכה קבועה בדובאי ומוזיאון חדש שעתיד להיבנות באלבניה.
https://www.jns.org/shoah-museums-in-muslim-world-cited-as-small-light-in-the-tunnel/
https://www.jns.org/first-permanent-holocaust-exhibit-comes-to-muslim-majority-indonesia/
https://www.jns.org/uae-becomes-first-arab-gulf-country-to-open-holocaust-education-exhibit/
https://www.jns.org/new-museum-to-provide-comprehensive-look-at-albanian-jewish-life/
שיתוף פעולה אקדמי בין אוניברסיטה ישראלית לארגנטינאית. אוניברסיטת בן-גוריון חתמה על הסכם אקדמי ותרבותי עם Instituto Universitario Isaac Abarbanel בארגנטינה. ההסכם כולל מחקרים משותפים, שותפויות סטודנטים, לימודי ציונות וישראל, וכן פרויקטים בין-דתיים. יוזמות נוספות נמצאות בתכנון.
https://www.bgu.ac.il/en/news-and-articles/mou-between-bgu-and-iuia/
תוכניות לימודים בינלאומיות באוניברסיטת תל אביב. קוראים מסוימים (או ילדיהם ונכדיהם) עשויים להתעניין בלימודים באוניברסיטת תל אביב. מוצעים שם מסלולי תואר ראשון, תואר שני ו-MBA באנגלית.
https://study.tauintl.tau.ac.il/
הצלת פרפר נדיר. פעילות השימור של קק"ל הורחבה לאחרונה לפרפר טומרס נסימכוס, אחד ממיני הפרפרים הנדירים ביותר בישראל. פרפר זה מטיל את ביציו אך ורק על צמחי אסטרגלוס. לכן, קק"ל גידלה שתילי אסטרגלוס ושתלה אותם ביער בגין כדי לשקם את אוכלוסיית הפרפרים.
https://www.israel21c.org/how-israelis-rallied-to-save-an-endangered-butterfly-species/
בת בריתנו השוודית בפרלמנט האירופי. חברת הפרלמנט האירופי השוודית אליס תאודורסקו מווה היא התומכת האירופית הבולטת ביותר של ישראל. כחברת המרכז-ימין היחידה במפלגת הנוצרים הדמוקרטים בפרלמנט האירופי, היא פועלת במסירות למען הקהילה היהודית וישראל ונאבקת באנטישמיות המוסווית כאנטי-ציונות.
https://www.timesofisrael.com/how-swedish-mep-alice-teodorescu-mawe-became-israels-most-outspoken-european-ally/
פעולות מצילות חיים בלוס אנג'לס. בין הפעולות האחרונות של ארגון הסיוע ההומניטרי SmartAID בלוס אנג'לס ניתן למנות אספקת חשמל למרפאת דיאליזה וסיוע לחולי דיאליזה בביתם. הארגון מספק מים נקיים, חיבור לאינטרנט אלחוטי וציוד סיוע, וכן מתאם את חלוקת התרומות.
https://www.israel21c.org/smartaid-regional-officer-describes-lifesaving-efforts-in-la/
https://www.smartaid.org/projects/urgent-los-angeles-wildfire-appeal
תגובה מהירה להוריקן הלן. Gilat Satellite Networks, בשיתוף Hispasat, סיפקה קיבולת לוויינית נוספת מיד לאחר הוריקן הלן. תוספת זו אפשרה לצוותי חירום ולעובדי תשתיות לפעול בצורה יעילה במהלך עבודות השיקום בג'ורג'יה.
מדע וטכנולוגיה
סטודנטים עובדים יחד על עיצובי קהילה. סטודנטים מהאקדמיה היהודית של סן דייגו שיתפו פעולה עם סטודנטים משער הנגב בישראל כדי לעצב חלל קהילתי לאזור שנפגע ממלחמה. הם ניתחו את התרבות והצרכים של האזור ואת עקרונות תכנון הערים. לאחר מכן השתמשו בטכנולוגיה מתקדמת ליצירת מודל תלת-ממדי.
https://www.sandiegouniontribune.com/2025/01/19/san-diego-jewish-academy-students-and-israeli-peers-collaborate-to-design-new-community-space-in-war-torn-region-of-country/
הדמיה היפרספקטרלית לשיפור יבול העגבניות. חוקרים מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר-אילן והמכון הוולקני השתמשו במצלמה היפרספקטרלית ניידת ובתוכנה מבוססת בינה מלאכותית כדי לעקוב אחר עגבניות לא בשלות ולחזות את איכותן העתידית. כעת הם מפתחים מכשיר נייד בעלות נמוכה שיעזור לחקלאים למקסם את היבול שלהם.
https://unitedwithisrael.org/israeli-ai-innovation-transforms-tomato-farming-efficiency/
מעקב אחר דבורי הדבש. חברות Hazera Seeds ו-BeeHero בוחנות את פלטפורמת Pollination Insight של BeeHero למעקב אחר מאביקים בשדות ייצור זרעים. חיישני IoT אוספים נתונים על ביקורי דבורים בפרחים ועל תנאי הסביבה.
https://www.hazera.com/category/crops/
השמדת יתושים. חברת Diptera.ai שואפת להפחית את אוכלוסיית היתושים, שגורמים למותם של כמיליון בני אדם מדי שנה עקב מלריה. הניסוי הראשוני של טכנולוגיית החרקים העקרים שלה בקיבוץ צרעה הפחית את אוכלוסיית היתושים המקומית ב-94%. כעת מתוכנן ניסוי שדה באפריקה לשנת 2025.
https://www.israel21c.org/this-startup-fights-malaria-by-releasing-more-mosquitoes/
https://diptera.ai/about/
רובוטים חולבים פרות. חברת Afimilk פיתחה מערכת חליבה רובוטית למשקים עם 500 עד 5,000 פרות. הפרות מובלות לאזור החליבה, שם רובוטים מנקים את העטינים, מחברים כוסות חליבה, מסירים אותן בתום החליבה, מחטאים את הפטמות, מצלמים בתלת-ממד ואוספים נתונים על כל פרה.
https://www.israel21c.org/revolutionary-robotic-milking-system-for-500-to-5000-cows/
https://www.afimilk.com/parlor-automation/
https://www.youtube.com/watch?v=nWq6lWQdKM4
אסטרונאוטית ישראלית. נאס"א אישרה כי תשלח את האישה הישראלית הראשונה לחלל. שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה גילה גמליאל הצהירה: "ישראל החלה כעת בתהליך לבחור מועמדת מבין נשותינו האמיצות."
https://www.jns.org/israeli-female-astronaut-will-go-to-space-with-nasa/
איטליה מצטרפת למשימת הירח של ישראל. מנכ"ל סוכנות החלל הישראלית, תת-אלוף (מיל') אורי אורון, ונשיא סוכנות החלל האיטלקית, פרופ' תאודורו ואלנטה, חתמו על מזכר הבנות לשיתוף פעולה במשימת בראשית 2 של SpaceIL. התקציב המשותף למשימה מוערך ביותר מ-10 מיליון אירו.
https://en.globes.co.il/en/article-italy-to-collaborate-with-spaceil-on-beresheet-2-mission-1001500577
התקדמות בפיתוח מערכת "קרן ברזל". יובל שטייניץ, יו"ר רפאל, הכריז כי מערכת ההגנה האווירית מבוססת הלייזר של ישראל, "קרן ברזל", תהיה מבצעית במחצית השנייה של 2025. טווח הפעולה היעיל שלה (כ-10 ק"מ) ממשיך לגדול, וצוות הפרויקט פתר את בעיית ספיגת האנרגיה האטמוספרית.
כלכלה ועסקים
שיעור האינפלציה ממשיך לרדת. מדד המחירים לצרכן (CPI) ירד בדצמבר 2024 ב-0.3% (יותר מהצפוי על ידי אנליסטים), לאחר שכבר ירד ב-0.4% בנובמבר. בסוף 2024 עמדה האינפלציה השנתית של ישראל על 3.2% (לעומת 3.4% בסוף נובמבר 2024). מחירי הפירות והירקות הטריים ירדו שוב, הפעם ב-5.6%.
https://en.globes.co.il/en/article-unexpectedly-low-december-cpi-reading-cuts-2024-inflation-1001499579
חברות תעופה בינלאומיות חוזרות לטוס לישראל. בשלושת השבועות האחרונים הודיעו 14 חברות תעופה מובילות על חידוש טיסותיהן לישראל. ביניהן: Wizz Air, Ryanair, easyJet, קבוצת לופטהנזה (כולל Swiss & Austrian), British Airways, Air France, Delta Airlines ו-Air India.
https://en.globes.co.il/en/article-foreign-airlines-flocking-back-to-israel-following-ceasefire-1001500507
6 מיליון דולר לפרויקטים משותפים ארה"ב-ישראל. קרן BIRD מקצה 6 מיליון דולר נוספים לחמישה פרויקטים חדשים בין ארה"ב לישראל. החברות הישראליות המשתתפות הן Medasense (מעקב הרדמה), Qedma (תיקון שגיאות קוונטיות), RespirAI Medical (מעקב אחר מחלות כרוניות), SpotItEarly (גילוי מוקדם של סרטן באמצעות ריח) ו-TriEye (חיישנים).
https://www.calcalistech.com/ctechnews/article/syfylqjd1l
https://www.qedma.com
משקפות ראיית לילה לצבא ארה"ב. חברת Elbit Systems of America קיבלה חוזה בשווי 139 מיליון דולר לאספקת מערכות Enhanced Night Vision Goggle-Binocular (ENVG-B) נוספות לצבא ארה"ב. מערכות המציאות הרבודה מספקות יכולת הערכת מצב מקיפה בכל תנאי מזג אוויר וראות.
https://www.elbitamerica.com/news/u.s.-army-to-improve-soldier-survivability-with-elbit-americas-enhanced-night-vision-goggle-binocular
Barak 8 עבור הצי ההודי. הודו רכשה יותר מ-70 מערכות MRSAM (טילי קרקע-אוויר לטווח בינוני) מחברת Bharat Dynamics, שותפתה של התעשייה האווירית לישראל (IAI) בפיתוח הגרסה ההודית של מערכת ההגנה האווירית Barak 8. החוזה נאמד בכ-340 מיליון דולר.
https://en.globes.co.il/en/article-iai-wins-340m-air-defense-contract-with-indian-navy-1001500405
רכבות בטוחות יותר בהודו. מערכות הבטיחות המתקדמות של חברת Rail Vision הישראלית עומדות להיכנס לשוק ההודי. חברת Indian Railways, המפעילה את מערכת הרכבות הלאומית של הודו, מנהלת את אחד מרשתות הרכבות הגדולות בעולם עם כ-15,000 קטרים.
https://ir.railvision.io/news-releases/news-release-details/rail-vision-enters-indian-market-agreement-potentially-supply
חומרי סוללות לאירופה. חברת Israel Chemicals Limited (ICL) חברה ל-Shenzhen Dynanonic מהונג קונג כדי לייצר באירופה חומרי קטודה מליתיום-ברזל-פוספט (LFP). ICL מתארת את LFP כפתרון חיוני למעבר האנרגיה העתידי באירופה. החברה תקים מפעל חדש בספרד.
https://en.globes.co.il/en/article-icl-forms-lithium-iron-phosphate-venture-for-battery-market-1001499808
Exits, מיזוגים ורכישות עד 2 בפברואר 2025: TopGum רכשה את החברה הקנדית Island Abbey Nutritionals. Zencity רכשה את החברה הבריטית Commonplace בסכום של כמה מיליוני דולרים. Hub Cyber Security רכשה את BlackSwan Technologies. החברה האמריקאית Tenable רכשה את Vulcan Cyber תמורת 150–180 מיליון דולר.
השקעות סטארט-אפ עד 2 בפברואר 2025: UVeye גייסה 191 מיליון דולר; DarioHealth הנפיקה מניות בשווי 25.6 מיליון דולר; Token Security גייסה 20 מיליון דולר.
תרבות, בידור וספורט
שבוע חמים בירושלים. השבוע התרחשו בירושלים כמה אירועים יוצאי דופן, בהם הפריחה המוקדמת של עצי השקד בבירה, טקס ההשבעה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ויום הולדתו ה-101 של וולטר בינגהאם. עד 120, וולטר!
https://rjstreets.com/2025/01/26/oh-what-a-week-in-the-warm-jerusalem-january/
גן חיות חדשני. בפארק החווייתי החדש "מידבריום" בבאר שבע (הנקרא גם "גן חיות"), 15 חוויות אינטראקטיביות מאפשרות למבקרים להיכנס לנעליהם של בעלי החיים ולהבין כיצד הם שורדים ומשגשגים בסביבתם הטבעית. ניתן, למשל, לעוף כמו ציפור, לארוב כמו תנין, או לנווט בחשיכה כמו עטלף.
https://www.jpost.com/israel-news/article-836443
https://midbarium.co.il/
https://midbarium.co.il/en/
https://www.mandelfoundation.org.il/english/About/News/Pages/Midbarium-launch.aspx
הוקי קרח ישראלי עושה היסטוריה בארה"ב. הקבוצות ירושלים קפיטלס ו-HC תל אביב, שני מועדוני ההוקי המובילים של ליגת ההוקי הישראלית (IEHL), יתמודדו זו מול זו ב-23 במרץ בארנת UBS בניו יורק. זהו משחק הבכורה של קבוצות הוקי מקצועיות מישראל על קרח בצפון אמריקה.
https://www.israel21c.org/israeli-hockey-teams-make-history-with-first-american-match/
המדינה היהודית
מזוזות מאוסטרליה לנגב. קק"ל בנה בקיבוץ רוחמה מבנים זמניים לתושבי קיבוץ כפר עזה, שבתיהם נהרסו על ידי חמאס ב-7 באוקטובר 2023. קק"ל אוסטרליה אירגן אירוע שבו המשתתפים הכינו מזוזות וחמסות בעבודת יד – כל אחת מהן תוצמד לבית חדש.
https://www.jns.org/wire/residents-of-kibbutz-kfar-aza-receive-handmade-mezuzahs-from-australia/
עלייה ברכישת נכסים יהודיים בישראל. יהודים מהתפוצות רוכשים דירות בישראל במספרים גדולים – 1,900 בשנת 2024, עלייה של 50% לעומת 2023. ירושלים הייתה העיר הפופולרית ביותר עם 100 רכישות בחודש. בעוד צרפתים רבים עולים לישראל, בריטים ואמריקאים עדיין לא ממהרים לעשות עלייה.
https://en.globes.co.il/en/article-israeli-home-purchases-by-foreign-residents-jump-50-1001500598
ניצולי שואה עולים לישראל. מאז ה-7 באוקטובר 2023 עלו לישראל 68 ניצולי שואה. העולה החדש המבוגר ביותר, ניצול השואה, היה בן 98, והצעיר ביותר בן 81. תשעה מהם התיישבו בעירי, נתניה. מתוך 123,715 ניצולי השואה החיים בישראל כיום, 257 עברו את גיל 100.
https://www.jns.org/68-shoah-survivors-made-aliyah-during-swords-of-iron-war/
משלחות מזרחי לישראל. ארגון מזרחי העולמי מקבל כעת הרשמות למשלחותיו לשלושה ימים בשנת 2025. התוכניות מיועדות למבקרים בישראל בתקופות של יום העצמאות, יום ירושלים, שבועות, חג האסיף או ראש השנה האזרחי. המשלחות כוללות מפגשים עם דוברים מעוררי השראה וביקורים באתרים מחוץ למסלול התיירות הרגיל.
https://mizrachi.org/missions/OPEN/
https://drive.google.com/file/d/1RQ9o_fWADCK7Jd9D6duXyY2QdO7fAmUW/view
JNF-USA בינואר. ניוזלטר ינואר של מנכ"ל JNF-USA, ראסל פ. רובינסון, מדגיש את הפרויקטים האחרונים: בניית מרכז רפואי חדש בקריית שמונה, סיוע לאנשים עם מוגבלויות בצפון ישראל, בית ספר לבישול, תיכון אלכסנדר מוס ו"שבת למען ישראל" ב-2 במאי.
https://www.jnf.org/menu-3/news-media/robinson-reports/robinson-report-january-2025
כתובת בת 2,000 שנה פוענחה. חוקרים מאוניברסיטת בר-אילן פענחו את הכתובת הארמית על שבר חרס שהתגלתה בשנות ה-80 במצודת אלכסנדריון (סרטבא) בבקעת הירדן. באמצעות טכנולוגיית דימות מתקדמת הצליחו לקרוא את המילים: "אלעזר בר גר... מבית עקימן".
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.